De politiek maakt dit seizoen een nieuwe start.

Het nieuwe college brengt na een periode van inwerken zijn eerste eigen voorstellen in de politieke ring. Tijdens de eerste inwerkperiode heeft het college er voor gekozen om intensief in contact te treden met de Nieuwegeinse bevolking en de maatschappelijke instellingen. Ik kreeg van heel veel kanten complimenten over de manier waarop dit college de communicatie oppakt en Nieuwegein bij het bestuur betrekt. 
De komende periode zal in het teken staan van de landelijke verkiezingen. Voor alle landelijke partijen betekent dit een onverwachte extra inspanning. Ik blijf het onbegrijpelijk vinden dat zo kort voor de verkiezingen een kabinetscrisis is geforceerd door de kleinste partij. Deze partij heeft zich daarmee verder gemarginaliseerd en veel verworvenheden kwijtgeraakt. Bovendien moet men nu campagne voeren met een lijsttrekker zonder ambt. Je vraagt je achteraf af, was dit het allemaal waard? 
Terug naar onze lokale politiekIn het net gestarte politieke seizoen zal de uitwerking van de eerste slag (de korte termijn actiepunten van het college) centraal staan. De VVD heeft zich tijdens de voorjaarsnotabehandeling positief uitgelaten over “de eerste slag.” Onze motie om in het veiligheidsbeleid in de wijken ook de stadstoezichthouders te betrekken, mede ingediend door PVDA en CDA, werd breed gedragen. Na het presenteren van de plannen met de voorjaarsnota en het collegeaccoord, is nu de uitvoering aan de beurt. Voor mij als VVD-er is het van groot belang dat het niet alleen bij plannen blijft, maar dat we daarna concrete acties zien. Denk daarbij aan zichtbare verbeteringen in de klachtafhandeling, effectieve brede school samenwerking, veiligheid in de wijk en rond scholen, aanpak jeugdwerkloosheid (werken of leren) en groenonderhoud. Beheersmatig ziet de VVD verbetermogelijkheden via een effectievere planning en controle. Wij zullen daarnaast inzetten op het stevig en planmatig in de greep houden van grote projecten. 
Voor veel Nieuwegeiners met een zorgvraag of betrokken bij het verlenen van mantelzorg of vrijwilligerswerk is de kwalitatieve invoering van de WMO van grote invloed. Het is daarbij van belang om een effectief adviesorgaan voor het gemeentebestuur te krijgen waarin een goede spreiding van de diverse groepen zorgvragers is aangebracht.Het college gaat aan de slag, de VVD-fractie ook.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk